מתכון לעוגיות אלפחורס טעימות במיוחד וכשרות לפסח

    מירי זורגר 4 Comment on מתכון לעוגיות אלפחורס טעימות במיוחד וכשרות לפסח
    23:02
    01.05.24
    אבי יעקב No Comments on מקסימום איכות במינימום מחיר: טיולי בין הזמנים זה מקס סטוק

    התכניות האחרונות

    ארכיון תוכניות

    פוסטים אחרונים

    תגיות

    האלפחור (Alfajores) היא עוגייה הנפוצה בעיקר במדינות דרום אמריקה, כמו ארגנטינה, צ'ילה, פרו ופרגוואי, ומוראכבת בעיקר בצורת סנדוויץ של 2 עוגיות וביניהם מילוי כלשהוא.

    מגוון המילויים הוא גדול וכל אחת יכולה למלא את העוגיה במילוי כרצונה. העוגייה המקורית מולאה בריבת חלב.

     

    המצרכים:

     

    • 200 ג' קמח תפו"א
    • 100 ג' אינסטנט וניל
    • 125 גר' קמח ערמונים או קמח טפיוקה
    • חצי כפית סודה לשתיה
    • שקית אבקת אפייה
    • 50 גר' משקדים מולבנים טחונים דק
    • 200 גר' חמאה מרוככת
    • 150 גר' אבקת סוכר
    • כפית תמצית וניל
    • 3 חלמונים
    • 3 כפות מים

     

    אופן ההכנה

     

    • שמים את המצרכים במעבד מזון ולשים לבצק רך
    • מרפדים בנילון נצמד ומעבירים למקרר לשעה
    • \מרדדים וקורצים עוגיות עגולות
    • מניחים על תבנית מרופדת בניר אםיה ואופים בתנור שחומם מראש כ 7-8 ד'
    • העוגיות נשארות בהירות
    • ממלאים במלית רבת חלב ומצפים את החיבור בקוקוס


    4 תגובות

    מיין תגובות
    1. 3

      יש תחליף לקמח שפעם הראשונה אני שומעת את שמו? או היכן משיגים אותו?

    2. 2

      נראה מצויין שווה לנסות אבל משמין ביותר!!!

    3. 1

      אפשר גם בלי קמח ערמונים או קמח טפיוקה???
      או האם אפשר להחליף במשהו אחר?